À propos de nous – Mywabi

Founder

Delja Blom woonde tot haar
zevende in Japan en bezoekt het land nog geregeld. Iedere keer neemt ze handgemaakt Japans servies mee terug van haar reis. Dit gebruikt ze tijdens de Japanse kookworkshops en belevenisdiners van haar bedrijf Kookeshi, waarvoor ze een cursus volgde aan de prestigieuze Tokyo Sushi Academy.

Ook importeert ze de Japanse likorette Yuzucello, die in 2018 werd opgenomen in de FavorFlav
Food Top 100.

Het verhaal van Mywabi

Het verhaal van Mywabi begon op een spontane manier. Toen investeerder bij Delja Blom op de koffie kwam viel zijn oog op de traditionele kopjes waarin Delja de koffie schonk. Waar ze dat bijzonder aardewerk vandaan had? Zelf geïmporteerd uit Japan.

De investeerder was zo enthousiast dat hij voorstelde om samen met Delja en zijn zakenpartner in zee te gaan en te investeren. En zo was het idee voor Mywabi geboren.

Perfecte imperfectie

Het aardewerk van Mywabi onderscheidt zich van de Japanse kopjes, theepotten, borden, schalen en soepkommen die je in de meeste Nederlandse winkels vindt. Dankzij haar kennis van het land weet Delja de fabrikanten te vinden die nog ambachtelijk werken.

Met als resultaat letterlijk unieke producten, dankzij hun kleine imperfecties. Daar komt ook de naam Mywabi vandaan:

Wabi-Sabi is een Japanse levensfilosofie, die stelt dat schoonheid schuilt in imperfectie.
En wist je dat ‘Wabi’ in Japanse tekens oogt als een doorsnee van een kopje? Dat kan toch geen toeval zijn?

Hokkai Kitchen verkoopt Mywabi producten

Hokkai Kitchen is een begrip in IJmuiden en ver daarbuiten. Combinatie van de chef Kuniyoshi Ohtawara en eigenaar Marinus Noordenbos is uniek, zorgt voor de levering van authentieke Japanse sushi- en andere visgerechten. Hokkai deelt de passie van Mywabi en verkoopt nu ook Mywabi producten.

Interview in blad Quote

Als founder van Mywabi & Kookeshi is Delja Blom geinterviewd door blad Quote over ondernemen en haar passie voor Japan.